Сем і Дін поспішають на допомогу!

Категорія: Проза
Вікова група: 14-16 років

( оповідання )

– Ні, це нечувано! – жінка похилого віку безперервно ходила з боку в бік по своєму кабінету, тримаючи пакет аркушів в руках. – Це цілковите нахабство!

– А що, власне, відбувається? – несміливо поцікавився у директора його заступник.

– А те, Ірино Сергіївно, відбувається, що 10 клас уже в кінець розперезався! Вони вчора останній урок прогуляли, а сьогодні піднесли мені оце, – жінка вказала очима на  аркуші.

– Це пояснювальні? – запитала висока шатенка.

– Саме, – заспокоївшись, відповіла директор, поправивши своє волосся. – Давайте я вам зачитаю парочку.

– Добре, Маргарито Анатоліївно.

– О, ось цікавенька “записочка”, – сказала директор. – “Я, Шлейфер Дарія, не пішов на урок фізики, тому що жираф Віталій засунув їжака Інокентія в унітаз, і мені довелося негайно його звідти діставати”. Вас нічого не напружує в цій пояснювальній?

– М-да, не думала, що жираф Віталій зможе так вчинити … Вони ж з Інокентієм друзі з дитинства! – вигукнула Ірина Сергіївна.

– Та причому тут цей жираф? А то, що дівчина про себе в чоловічому роді пише, це вас не бентежить?

– Ну, це в порядку речей, у них мода зараз така.

– Ех, мода-мода, – Маргарита Анатоліївна похитала головою. – Ви краще на це погляньте: “Я, Іванов Олексій, не пішов на урок фізики, тому що не хотів приходити”. Ні, ну, треба ж, написати мені, директору школи, таке!

– А що? Хлопець правду сказав!

– Гаразд, добре, це ще допустимо. Але ось цю дамочку я взагалі не зрозуміла! “Я, Корешева Євгенія, не пішла на урок фізики, тому що Сему і Діну вінчестер знову знадобилася моя допомога – Кастіель знову не відповідає. Кас, якщо ти читаєш це, то тягни свій пернатий зад на землю, зараз же! Кроулі знову щось то затіває … “. Який ще Кастіель? Причому тут пернатий зад? – не розуміла директор, шукаючи відповіді в очах свого заступника.

– Це, напевно, у них своя атмосфера. Ви продовжуйте, – попросила колегу шатенка, зручніше вмощуючись  у м’якому кріслі.

– Стривайте-стривайте! Все найцікавіше тільки починається! Ось якраз продовження нашого “зоопарку”: “Я, Пилипчук Вячеслав, не пішов на урок фізики, так як допомагав Павловій Христині діставати їжака Інокентія з туалету. Одна вона не справлялася – Інокентій щільно застряг”.

– Ось вона – справжня дружба! Діставати удвох їжака з унітазу, що може бути прекраснішим?!

– У кого-то дружба, а у кого-то – все тлін. Наприклад, у цієї дівчинки: “Я, Охотська Марія, не пішла на урок фізики, тому що життя суворе. Безнадія. Безвихідь”.

– Так у неї справжнє життя-біль!

– І не кажіть. Зате цей хлопець, Ірино Сергіївно, схоже, не знає суму! “Я, Новиков Кирило, не пішов на урок фізики, тому що у мене був патіхард, Посон!”. “Посон”? Що з його вчителем російської?!

– “Патіхард”? Що з моїм англійським ?! Як це перекладається, Маргарито Анатоліївно?

– Не до цього зараз, колего, не до цього! Ці дві пояснювальні остаточно добили мою бідну психіку: “Я, Потуремець Сергій, разом з Ярцевим Дмитром був втягнений в аферу прибульців. Ці зелені опудала затягли нас на своє НЛО і помчали в блискучу снігову даль. І плювати, що зараз квітень. Власне , ось тому я і не пішов на урок фізики. ” і “Я, Потуремець Сергій, не пішов на урок фізики з тієї ж причини, що і Ярцев Дмитро, ага.”. Ну, і як це розуміти?

– Хм … А раптом ця “патіхард” Кирила була якось пов’язана з прибульцями Діми та Сергія?

– Все можливо … А вже з 10 класом точно! Тим більше, тут одна дівчина, дивіться, що написала: “Я, Вавілова Анастасія, не пішла на урок фізики, тому що вчителька на минулому занятті поставила мені двійку. Тепер я ображена”.

– Ну, так тут же все зрозуміло! У мене теж ображена на неї була – вона мені шоколадку програла і не повернула. Ось як, – поскаржилася заступник.

– У вас ось шоколадки, а у когось -то – фастфуд. “Ми, Карамзіна Ангеліна, Владимиров Святослав, Укропова Світлана і Дудкін Микола, не пішли на урок фізики, тому що були голодні і вирішили поїсти в кафе. Там був танцюючий клоун, ви багато пропустили”. Ні, ну треба ж, як ніби я клоунів в своєму житті не бачила! – репетувала Маргарита Анатоліївна.

– Не переживайте ви так, – підбадьорила подругу Ірина Сергіївна. – Ви краще далі прочитайте.

– А цей хлопець, схоже, грибів наївся. Ну, або телевізійних предач передивився! “Я, Струмків Павло, не пішов на урок фізики, тому що кожного понеділка я – огірком, а щоп’ятниці я ..!”.

– Чорт, класна пісня!

– Ірино, ви мене лякаєте!

– Гаразд. Дякую вам, – знизала плечима заступник. – Мене просто надихає 10 клас!

– Ось цього-то я і боюся … Добродії, що тут ще у нас є? – великі темні очі забігали по рядках. – Ах, ось робота, гідна вашої уваги: ​​”Я, Бондаренко Катерина, не пішла на урок фізики, тому що ніхто не пішов. Я ж не ідіотка, щоб одній звилуплюватися на дошку!”. Ні, ви тільки подивіться!

– Ну, шановна Маргарито Анатоліївно, я  теж прогуляла б урок на її місці.

– Можливо, я б теж … Так, дивіться! У нас тут продовження блокбастера “Як дістати Інокентія з туалету?”! “Я, Локтєва Поліна, не пішла на урок фізики, тому що знімала на камеру те, як Шлейфер Дарія і Пилипчук Вячеслав витягали їжака Інокентія з унітазу. А підступний жираф Віталій тихо сміявся осторонь “.

– О, Господи, а-ха-ха, а коли прем’єра цього фільму? – крізь сміх промовила шатенка.

– Скоро, у всіх кінотеатрах України, – підіграла їй директор. – Так-с … А тут у нас “записки божевільного”: “Я, Соколов Максим, не пішов на урок фізики, тому що мені треба було купити своїй дівчині подарунок. І не треба мені говорити, що у мене немає дівчини! Ви її просто не бачите. Вона прозора, струнка, любить жовтий колір і її звуть Єфросинія”.

– Єфросинія? Ви серйозно?

– Та вже … Бідний хлопець, – Маргарита Анатоліївна закотила очі. – Ах, Ірино Сергіївно, ви подивіться – це, напевно, сама напряжнопояснювальна з усіх! “Я, Пилипчук Вікторія, не пішла на урок фізики, тому що … Стривайте-но! Я пішла на урок! Прийшла і цілих сорок хвилин дивилася на те, як Катерина Андріївна танцює “каннам-стайл”на столі! Хто-небудь ,виколи мені очі … “.

– Ого … Сильно.

– Та вже, танцююча на столі фізичка не в кожному жахливому сні насниться.

– Хм … Виколоти очі, значить? Тоді Сем і Дін поспішають на допомогу!

Меню