Чарлі-детектив

Категорія: Проза
Вікова група: 11-13 років

Настав вечір. Чарлі як завжди грався зі своїм м`ячиком. У кімнаті було тихо ,Джек сидів та курив трубку.

   Раптом песику стало нудно і він почав гавкати ,Джек підвівся

-У що ж ,з ним погратися?

та ідея швидкоприлетіла до його голови:

-Чарлі ,давай пограємо у розслідування!

Мабуть ,песику сподобалась ця ідея ,тому він підвівся ,і почав бігати.

  Джек взяв його смаколики і трьох «лего чоловічків». Одного з них опустив у їжу ,а потім дістав ,поставив усіх трьох у ряд і сказав:

-Чарлі ,хтось з них викрав твої смаколики ,знайди його!

  Чарлі дуже швидко впорався ,але також дуже втомився ,тому пішов у своє «міні-ліжечко». Джек ще трохи почитав газету і пішов спати.

  Так закінчився ще один день з веселого та безтурботного життя песика Чарлі.

  Був звичайний день. Чарлі відпочивав. Та раптом все пішло не так. Коли Джек знаходився на драбині, яка вела на горище, впав та зламав ногу. Вже через кілька хвилин приїхала швидка допомога та забрала господаря.

  Чарлі думав, що буде сидіти тут цілими днями, але в будинок зайшла якась незнайомка. Вона виглядала дивно: вся у різних кольорах, багато браслетів, намисто і великі сережки. Поки Чарлі її розглядав, вона казала компліменти песику і сказала, що вона подруга Джека. Ця незнайомка-Даніела, дуже не сподобалась Чарлі, тому він вирішив використати свої шпигунські навички, щоб подивитися, з миром прийшла Даніела чи ні.

  Вже другий день поспіль Даніела лежала на кріслі, і дивилась у телефоні, тому Чарлі вирішив подивитись, що вона там пише. Він заліз на спинку крісла та став пригадувати літери. Людину, з якою Даніела переписувалась, звали Пітер, у електронному повідомленні писалось:

Пітер) Привіт, як там цей пес?

Даніела) Нормально, коли прийдеш забирати?

Пітер) Завтра, о 13:00 я буду тут.

Даніела) Добре!👍🏻

Пітер) Бувай.

  Даніела ще сиділа в телефоні цілу ніч, а Чарлі пішов до свого ліжечка, вмостився і почав вигадувати свій план.

  У сні до нього прийшов Джек, та сказав:

—У будь-якій ситуації будь спокійним, та вигадуй щось креативне.

  Коли песик прокинувся, він вже знав, що робити. Даніела ще спала. Спочатку Чарлі поліз на горище та дістав петарди, розклав їх по саду та на вулиці. Надворі було спекотно, що дозволило Чарлі передбачити, що Даніела і Пітерзахочуть пити, тому замість «Кока-коли» налив соєвий соус.

-«Хіба не блискуча ідея!

Підбадьорював себе песик.

Пожував гумку та наклеїв її перед виходом з будинку. Взяв відро з водою та поставив його на двері у їдальню. Залишилось тільки чекати.

  Вже було 12:50, тому Чарлі вибіг на вулицю і приготувався запалювати петарди.

  Через 10 хвилин приїхала машина, і з неї вийшов Пітер. Даніела теж вийшла, вони привітались, у цей час Чарлі запалив петарди. Почалось гучне «авіабомбардування», всі злякались, почали бігати в пошуках місця, де можна сховатись. Коли партія петард закінчилась, Даніела та Пітер зайшли до будинку. Але на порозі потрапили до першої пастки – гумки, їхнє взуття сильно застрягло, і вони не змогли нічого зробити, крім того, що зняти взуття, і пройти далі. Далі коли вони пішли до їдальні, на них впало відро з водою. На кухні вони випили «Кока-колу», ви б тільки подивилися на їхнє обличчя. Даніела Пітер так сильно перелякались, що вибігли з будинку, а тут їх чекала фінальна пастка. Чарлі весь цей час був надворі, тому коли всі вийшли він запустив останню партію петард. Даніела та Пітер злякалися так, що волосся дибом стало. Вони побігли геть горланивши в один голос:

—Дай Боже ноги, а чорт колеса!!!

Песик Чарлі був дуже гордим за свій вчинок, якщо, б його забрали, хтозна, щоб з ним було.

  Незабаром Джек повернувся, він був дуже задоволений, що про нього написали  у газеті, та коли зайшов до будиночку, його настрій зіпсувався. Увесь будинок був брудним, дивани порвані, в їдальні валялось багато їжі. Джек почав сварити Чарлі та сказав:

— Ти, дурнетький песик, не знаєш який я герой!

  На наступний день хазяїн викликав службу прибирання. По закінченню їхньої роботи увесь будиночок блищав, але Джек хотів подивитись, як Чарлі так сильно все зіпсував. Він попросив службу дістати відеозапис.

  Коли служба покинула дім, Джек увімкнув запис. По закінченню відео, у нього не було слів:

— Так це ж ти герой!!!

Чарлі тільки посміхнувся йому у відповідь. І з того часу більше ніхто не називав Чарлі дурненьким песиком.

Меню